Skip to content

Artiklar /
Svenska online, en virtuell utbildning i svenska för yrkesverksamma

Milleteknik Man Kartong

Svenska online, en virtuell utbildning i svenska för yrkesverksamma

I början av februari startar Svenska online, en flexibel utbildning som på ett snabbt och effektivt sätt ökar kunskapen i det svenska språket. Bakom utbildningen står företaget EF Corporate Solutions.

Svenska online är en virtuell utbildning, vilket innebär att alla lärarledda lektioner sker online via video. Rent praktiskt innebär det att läraren delar lektionsinnehållet via datorskärm och deltagarna deltar via sina datorer i det virtuella klassrummet. Kamera, headset och stabil internetuppkoppling är nödvändigt för ett smidigt deltagande.

Innan utbildningen drar igång gör alla deltagarna ett diagnostiskt språktest och fyller i en behovsanalys. EF Corporate Solutions analyserar därefter resultatet för att gruppera deltagarna enligt deras språkkunskaper och målsättning. Under våren kommer grupperna mötas i det virtuella klassrummet ett tillfälle (90 minuter) i veckan under 15 veckor.

- Lektionerna genomförs på EF:s virtuella plattform så att deltagarna både kan se varandra och kursmaterialet samt ställa frågor och se anteckningar som läraren delar med sig av, berättar Sarah Englund som arbetar som Academic Programs Director på EF Corporate Solutions.

För att få ut ett optimalt resultat rekommenderas deltagarna att sitta på ett lugnt och tyst ställe med bra internetuppkoppling under lektionerna samt att lägga tid på självstudier och förberedelser mellan lektionerna. Att öva på språket när möjlighet ges bidrar också positivt till utveckling och öppnar upp många nya möjligheter, både för individerna och företagen.

- Vi på EF Corporate Solutions är jättestolta över att kunna erbjuda skräddarsydda utbildningar i svenska för yrkesverksamma på så många företag runt om i Sverige. Vår filosofi är att man ska öppna upp världen genom utbildning och bättre kunskaper i det svenska språket ser vi bidrar till ökad inkludering, trivsel samt effektivitet på arbetsplatsen, förklarar Sarah.

Är ditt företag nyfiken på denna utbildning? Kontakta Erica Blom 0708-58 19 35 så berättar hon mer.

Sarah Englund
Sarah Englund, EF Corporation Solutions
Ingenjorer Vid Dator
Utbildningen körs 100% online