Skip to content

Artiklar /
Microsoft Sway blev svaret på hur för företaget BraunAbility Europe

Braun Ability3

Microsofts verktyg Sway blev svaret på hur för företaget BraunAbility Europe

Företaget BraunAbility Europe, tidigare Autoadapt, efterlyste ett online-verktyg för att kunna göra internutbildningar på ett enkelt och snabbt sätt utan en massa extra kostnader. De visste redan svaren på vad de ville göra och varför, men inte hur. Svaret blev Microsoft Sway.

Verktyget används till att skapa digitala utbildningspaket av företagets nya rutiner och policys. Det hjälper till att säkerhetsställa vilka som tagit del av information och med hjälp av quiz skapta i Microsoft Forms ges även svar på om man har förstått innehållet.

- I Microsofts Sway kan man arbeta med både text, bild, video, länkar, Officefiler (Word, PowerPoint, Excel, PDF) och ljudklipp. Allt går dessutom att anpassa efter företagets grafiska profil och presenteras som en PowerPoint-presentation, som webbsida eller en bok, berättar Erica Blom som är Digiresans expert inom effektiva lärformer.

Efter en minipilot planerades en större workshop in tillsammans med representanter från BraunAbility samt lärare och elever från Teknikcollege.

- Vi hade en lyckad heldag tillsammans med Erica och inför workshopen hade vi arbetat igenom våra policys och de rutiner som är kopplade till dem. Var och en av oss inblandade fick sedan i ansvar att göra en Sway-utbildning med frågeformulär i Forms. Vi påbörjade arbetet i slutet av workshopen och nu slutför vi utbildningspaketen och lägger upp strukturen för implementation i hela företaget och Europakoncernen, berättar Anna-Karin Holmqvist.

Kanske är Microsoft Sway ett verktyg även för ditt företag? Kontakta Erica Blom för att höra mer!

Erica Blom
Effektiva lärformer
erica.blom@gtc.com
0708-58 19 35

Erica Blom Digiresan