Skip to content

Artiklar /
Digitalisering mitt i Corona

CELA-Grafiska
Jacopoolen-2

Digitalisering mitt i Corona

Det råder ingen tvekan om att Coronapandemin har mycket stor påverkan på företag och människor. Behovet av utveckling stannar trots allt inte av och det finns de som satsar trots rådande kris. Några av dessa ljusglimtar hittar vi bland de senast tillkomna företagen i Digiresan Företagsutveckling.

Nya insikter om vår verksamhet

Nyligen gjorde CELA Grafiska, ett tryckeri med lång historik i Vänersborg, sin nulägesanalys för att rivstarta projektet. www.cela.nu

Vi var helt inställda på att använda IT-expertisen i Digiresan för att arbeta med vår hemsida men efter genomgången nulägesanalys landade vi i ett helt annat spår, säger vd Mikael Berglund.

Nulägesanalysen gav oss flera bra insikter om vår verksamhet och det är verkligen toppen att få hjälp med en genomlysning av någon som inte arbetar dagligdags i vår verksamhet, fortsätter Mikael.

Vi hoppas kunna komma igång så snart som möjligt och ser fram emot att Digiresan kopplar ihop oss med rätt leverantör för oss.

Fullt av möjligheter med digitalisering

Ett annat företag som var ivriga att få starta upp direkt, var Jacopoolen i Lysekil som tillverkar och installerar formgjutna pooler för nordiskt klimat. Företaget drivs av Dick och Jim Jacobsson som har stora visioner för sitt företag. www.jacopoolen.se

Den här analysen gav oss verkligen mängder med nya idéer, säger en entusiastisk Dick Jacobsson. Vi har inte alls tänkt i de här banorna tidigare men det finns ju fullt av möjligheter med digitalisering både i vår verksamhet men inte minst i den produkt vi säljer, fortsätter Dick.

Vi får smälta det här ett tag och sedan ska vi bolla vidare med Digiresan för att se vilket spår vi ska börja med. Vi hoppas kunna vara igång med satsningen innan sommaren.

Mer om företagen

Läs mer om företagen CELA Grafiska och Jacopoolen och deras produkter på respektive hemsida.

VILL DU VETA MER?

Olle Söderqvist
Projektledare företagsutveckling
olle.soderqvist@iucvast.se
0762-13 21 52

Olle Soderqvist Digiresan