Skip to content

Artiklar /
Digital maskinuthyrning hos Sven Johansson Bygg

Artikel-iuc-vast-Digital-maskinuthyrning-hos-Sven-Johansson-Bygg

Digital maskinuthyrning hos Sven Johansson Bygg

Sven Johansson Bygg är ett byggbolag i Dals-Ed som arbetar med både byggentreprenader, prefabricerade byggelement och maskinuthyrning. I deras arbete inom Digiresan valde man att titta närmare på en digitalisering av sin maskinuthyrning. Läs vidare för att få hela historien.

IUC Väst har arbetat med Sven Johansson Bygg under flertalet år. Företaget har sedan en tid tillbaka satsat på att industrialisera verksamheten runt sina prefabricerade byggelement och ser därmed stora synergier med att närma sig övrig tillverkningsindustri. Under våren har man deltagit i ett utbildningsprogram som heter Affärsmodellsinnovation som IUC Väst anordnat. Man satsar också stenhårt på att ligga i framkant vad gäller hållbarhetsfrågor. Allt detta ledde till att när vi väl genomförde nulägesanalys inom Digiresan landade vi på företagets verksamhet inom maskinuthyrning.

“Vi ser stora möjligheter att digitalisera maskinuthyrningen, kunden får enklare översikt över vad som finns tillgängligt. Vi får också en möjlighet att effektivisera hela processen”, säger Annika Andersson delägare samt marknad och kommunikationsansvarig. “Vi ser maskinuthyrning som en framtidsbransch. Utifrån ett hållbarhetsperspektiv kan vi bidra till att våra kunder kan hyra befintlig utrustning istället för att köpa ny”, fortsätter Annika.

Sven Johansson Bygg blev ihopkopplade med ett av de senaste tillskotten bland Digiresans leverantörer, Spot On. Uppdraget handlade om att göra en kravspecifikation på hur en teknisk lösning bör se ut. Annika och Samuel Hesselroth, ansvarig för maskinuthyrningen, arbetade nära Spot On under hela processen.

“Vi är verkligen nöjda efter att ha arbetat med Spot On. Oerhört bra att vi ”tvingades” ta in, för oss, helt ny kompetens i bolaget. Spot On hjälpte oss dessutom med en enklare konkurrentanalys samt tog fram kostnadsförslag på teknisk lösning från ett par möjliga leverantörer. Allt detta inom ramen för uppdraget hos Digiresan. Faktum är att vi kommer att gå vidare med att bygga den tekniska lösningen med en av de leverantörer som Spot On föreslog”, tillägger Samuel.

Uppdraget är nu slutfört hos Sven Johansson Bygg och snart lanseras den tekniska lösningen med maskinuthyrning på hemsidan.

https://www.sjb-bygg.se/

VILL DU VETA MER?

Olle Söderqvist
Projektledare
olle.soderqvist@iucvast.se
0762-13 21 52

Olle-Soderqvist-Digiresan