Skip to content

Artiklar /
Digiresan stöttar allt fler företag

Effektiva Larformer Digiresan

Digiresan stöttar allt fler företag

Bli mer digital

Digiresan Företagsutveckling, som bedrivs i Västra Götalandsregionen samt Region Halland, syftar till att stötta små och medelstora företag att bli mer digitala.

Sedan i somras har många företag anmält intresse och förra veckan passerades 70 företag som deltar i insatserna. Målet för projektet som helhet är att arbeta med totalt 140 företag i de olika delregionerna.

Extra starkt erbjudande under hösten

Under hösten har vi haft möjlighet att förbättra erbjudandet med resurser från projektet INDiGO, som leds av IUC Sjuhärad i Borås. De företag som valt delta har fått ännu fler timmar med sina tilldelade IT-experter för att arbeta med lösningar på sina företag.

”När vi kom tillbaka efter semestern hade vi ett 40-tal deltagande företag. Nu, två månader senare, har antalet ökat till nästan det dubbla.” säger Olle Söderqvist, projektledare för Digiresan Företagsutveckling.

Ständiga förbättringar

Olle ser en tydlig trend med vad företagen vill arbeta med: ”Innan start och i början av projektet antog vi att ett stort antal företag skulle vilja arbeta med Internet of Things (IoT eller uppkopplade produkter) och andra hajpade tekniker. Det finns några sådana företag men de är relativt få.

Vi ser istället att företagen behöver stöttning med ständiga förbättringar inom sin IT-miljö. Just nu satsar många på att förbättra sitt arbetssätt inom produktionsstyrningssystemen och här finns en enorm potential till effektiviseringar för ett producerande bolag.

Plast kvar för fler företag

Digiresan Företagsutveckling pågår hela år 2020 och troligen blir projektet förlängt tom 2021 för att säkerställa att så många företag som möjligt kan ta del av stödet.

Det finns fortfarande plats kvar till dig och ditt företag – hör av dig till er lokala kontaktperson för mer information.

VILL DU VETA MER?

Olle Söderqvist
Projektledare företagsutveckling
olle.soderqvist@iucvast.se
0762-13 21 52

Olle Soderqvist Digiresan