Skip to content

Artiklar /
Digiresan hälsar på hos Texrep

Success-story-texrep-banner

Digiresan hälsar på hos Texrep


Magnus Wahlgren, delägare med ansvar för inköp, kvalitet
och IT-frågor på Texrep AB.

Ni startade ju er Digiresa under våren och vad jag förstår kommit igång på ett bra sätt med ert digitaliseringsarbete.

Om vi tar det från början, varför digitalisering?


- Vår verksamhet är utspridd på fem produktionsenheter i Överlida plus en i Sjuntorp. Med utgångspunkt i att det är svårt att flytta byggnader men det går att flytta information såg vi många fördelar i att till exempel digitalisera vårt ledningssystem. Detta gör att alla har samma information som alltid är tillgänglig. Med andra ord ville vi gå ifrån papper i pärmar med en ledtid innan alla dokument är uppdaterade på alla arbetsplatser.

Vilket spännande case, vilka effekter ser ni hittills?

- En viktig del i resultatet så här långt är att manuella rutiner har blivit digitala, vilket ger bättre spårbarhet. Exempelvis har reparatörerna med sig padda och loggar åtgärder i realtid istället för pappersrapporter, vilket ger bättre förutsättningar till förebyggande underhåll och bättre underlag till investeringar etc.
En annan effekt av vår digitalisering är att produktionschefens rond blir digital vilket sparar minst en timma per dag.
Nästa steg för oss är helt enkelt att fortsätta samarbetet med XLENT och IUC för att få allt på plats.
Vi har vår årliga 9001-revision i oktober och det ska bli väldigt intressant att få återkoppling till vårt arbete så långt med digitaliseringen av ledningssystemet.

Intressant, berätta gärna om stödet ni har fått genom Digiresan.

- Det började med att IUC gjorde ett första besök hos oss och sedan en analys med fokus på digitalisering. Utifrån vårt behov har Digiresan matchat ihop oss med rätt kompetens i form av XLENT som är ett av de upphandlade konsultföretagen. Våra konsulter har varit bra på att lyfta perspektivet och pratat om affärsutveckling tillsammans med tekniklösning. Leveransen inom Digiresans uppdrag har varit en förstudie som vi sedan gått vidare med och med stöd av IUCs fått bidrag i form av Affärsutvecklingscheck Digitalisering från Västra Götalandsregionen till att implementera lösningar för det digitala ledningssystemet. Vi har valt att arbeta vidare med XLENT i detta.

Till sist, Texrep?

- Ja, vi har i över 70 år gillat textila band i alla möjliga former.
Till skillnad från många andra i branschen tillverkas de allra flesta av våra produkter i Sverige. Framförallt på våra egna anläggningar i Överlida och Sjuntorp men också hos externa leverantörer. På köpet får du hög kvalitet, säkra leveranser och konkurrenskraftiga priser. Dessutom följer hela hållbarhetsperspektivet med, allt från arbetsvillkor till minskade transporter.
Vi arbetar ständigt med att utveckla verksamheten och där är digitalisering en viktig del.

www.texrep.se

VILL DU VETA MER?

Jan Andersson
Projektkoordinator
olle.soderqvist@iucvast.se
0702-75 23 75

Jan Andersson Digiresan