Skip to content

Artiklar /
Vi lär känna företaget Ballograf

Ballograf 6

Vi lära känna företaget Ballograf

Ballograf är Sveriges enda penntillverkare och har tillverkat pennor sedan 1945. Deras fabrik ligger i Västra Frölunda utanför Göteborg och producerar varje år över fyra miljoner kulspets- och stiftpennor. Produkterna håller hög kvalité och genererar skrivarglädje - med en penna från Ballograf kan man nämligen skriva hela 8000 meter text!

En regnig tisdagsmorgon i september besökte Digiresans projektledare Mats Kilander företaget för att berätta mer om projektets upplägg och erbjudande.

- Trots att vi har en analog produkt verkar vi i en digital värld. Vi ser stora möjligheter och behov av att vara med i Digiresan, berättar försäljningschef Mattias Holm.

Ballograf har idag ett trettiotal anställda, de flesta arbetar i fabriken.

- Jag vill bli bättre på data. Allt jag kan har jag lärt mig själv, förklarar Athurrinna Goria som bland annat arbetar med gravering. Hon har jobbat på Ballograf i över 20 år och trivs väldigt bra.

Företaget har tidigare deltagit i ESF-finansierade projekt och har goda erfarenheter.

- Vi var med i FöretagsLyftet i Väst som drevs av Göteborgs Tekniska College och är nöjda med vad det genererade här på företaget, säger produktionschef Mats Eriksson.

Ballograf är med i både företags- och kompetensutvecklingsdelen i Digresan och ser fram emot att delta i aktiviteter för digitalisering, om digitalisering och i digitalisering och på så sätt utvecklas som företag.

Läs mer om Ballograf och deras på produkter på www.ballograf.se

Ballograf 7
Ballograf 4